neděle 4. března 2012

Studený živnostenský bůček

Recept na studený nakládaný bůček

Budeme potřebovat toto:

Nálev na vaření:
1 kg bůčku, může být i s kostí (široký na dvě žebra)
2 vrchovaté polévkové lžíce soli
12 stroužků česneku
5 kuliček pepře
5 bobkových listů
alobal na zabalení (nejlépe ten na grilování, je silnější)

Marináda na potření:
15 stroužků česneku
1 lžička drceného zeleného pepře
1 lžička kari
1 lžička sladké papriky
1 lžička grilovacího koření
1 lžička vorčestrové omáčky

kdo může pálivé tak přidá tabasko

Postup

Bůček opláchneme a dáme do papiňáku spolu s česnekem, pepřem a bobkovým listem. Vaříme asi 3/4 hodinky. Než se bůček uvaří, připravíme si marinádu dle předpisu, česnek prolisujeme a marinádu dobře promícháme. Po uvaření vytáhneme bůček z hrnce necháme asi 5 minutek odpočinout. Vytáhneme kosti a chrupavky. Bůček položíme na alobal a ze všech stran potřeme marinádou. Bůček dobře zabalíme do alobalu a dáme asi na 3 hodinky do mrazáku zchladit, poté ho dáme do lednice odpočinou asi na 7 dnů.

Vývar nevylévejte, je z toho dobrá polévka.

Dobrou chuť

1 komentář: